اقامت والدین از طریق تولد فرزند در کانادا

تابعیت کانادا بر اساس قانون تابعیت این کشور تعریف شده، یعنی این که چه کسی واجد شرایط تابعیت و زندگی در کانادا است. تابعیت کانادا بر اساس اصل «jus soli یا حق خاک» از طریق تولد فرزند در کانادا به دست می‌آید. از این عبارت برای اشاره به حقوق شهروندی و تابعیت، که در نتیجه‌ی تولد در قلمرو یک کشور ایجاد می‌شود، استفاده می‌شود.


چه کشورهایی با تولد فرزند اقامت می دهند؟

البته متاسفانه این قانون به تدریج دارد به تاریخ می‌پیوندد! برخی کشورها مانند هند و جزیره‌ی مالت، کلاً این قانون را منسوخ کرده‌اند و بسیاری دیگر از کشورها (کشورهای توسعه‌یافته‌ای مثل استرالیا، فرانسه، آلمان، ایسلند، نیوزیلند، اسپانیا و انگلیس) برای «حق خاک» یک محدودیت گذاشته‌اند و آن این که، حداقل یکی از والدین باید تابعیت آن کشور را داشته باشد.

لیست کشورهایی که تابعیت از طریق تولد را می پذیرند
آنتیگوا و باربودا      آرژانتین      Argentinaباربادوس            Barbadosبلیز               
بولیوی                  برزیل        Brazilکانادا                  چاد                Chad
شیلی                   Chileکاستاریکا  دومینیکا             اکوادور         
السالوادور            فیجی       گرانادا                 گواتمالا       
گویان                  هندوراس جامائیکا              لسوتو           
مکزیک                Mexicoنیکاراگوئه پاکستان              Pakistanپاناما           
پاراگوئه               Paraguayپرو          Peruسنت لوسیا        سنت کیتس و نویس 
سنت وینسنت و گرانادا تانزانیا      ترینیداد و توباگو تووالو           
ایالات متحده آمریکا  United Statesاروگوئه    Uruguayونزوئلا               

قانون تابعیت خاک کانادا


اقامت از طریق تولد فرزند در کانادا

تنها تعداد محدودی از ۱۹۵ کشور دنیا هستند که با تولد فرزند فرد بیگانه در خاک کشورشان، به او حق شهروندی و تابعیت می‌دهند؛ هیچ کشور اروپایی هم به طور اتوماتیک و صرفاً بر اساس حق خاک، به کسی تابعیت نمی‌دهد. فرم اصلی قانون «حق خاک» در نیمکره‌ی غربی، شامل ایالات متحده و کانادا، اجرا می‌شود.

امروزه، کانادا یکی از محدود کشورهای توسعه‌یافته‌ای است که به کودکی که در قلمرو این کشور متولد شده، تابعیت بدون قید و شرط می‌دهد؛ یعنی اگر کودکی در کانادا متولد شود، از تابعیت کانادایی برخوردار می‌شود، حتی در مواردی که والدین کودک هیچ کدام شهروند کانادا نباشند و تابعیت کانادایی نداشته باشند، کودک متولد شده در خاک کانادا به طور اتوماتیک شهروند کانادا محسوب خواهد شد. پس افرادی که مقیم کانادا نیستند می‌توانند برای تولد فرزندشان به کانادا بیایند.


حقوق و امتیازات تولد فرزند در کانادا

حقوق و امتیازاتی که تابعیت کانادا برای کودک متولد کانادا به دنبال دارد عبارتست از:

  • حق اقامت در کانادا یا سفر به کانادا در هر زمان بدون نیاز به ویزا.
  •  دریافت حق تحصیل رایگان یا مزایای اجتماعی.

البته باید توجه داشت که والدین کودک متولد کانادا هیچ مزیت خاصی برای دریافت اقامت دائم کانادا ندارند.
اگر والدین کودک متولد کانادا تصمیم داشته باشند همراه با کودک در این کشور بمانند، باید ویزای اقامت موقت داشته باشند، یعنی ویزای کار کانادا ، ویزای دانشجویی کانادا یا ویزای مهمان، و تازه مشروط بر این که واجد شرایط دریافت این گونه ویزا باشند. به همین دلیل، اکثر والدینی که نوزاد متولد کانادا دارند همراه نوزادشان به کشور خود برمی‌گردند، چون می‌دانند که وقتی کودک به اندازه‌ی کافی بزرگ شود می‌تواند برای زندگی، کار یا تحصیل به کانادا برگردد و زندگی جدیدی را آن‌جا آغاز کند.

در حقیقت، تولد فرزند در کانادا یک نقطه‌ی امید برای این کودکان است، چون این افراد شهروند کانادا هستند و تابعیت این کشور را دارند و می‌دانند که در هر مقطعی از زندگی می‌توانند به کانادا برگردند و زندگی بهتری داشته باشند.
طبق قانون شهروندی، همه‌ی نوزادان متولد خاک کانادا، به جز نوزادان دیپلمات‌ها، به طور اتوماتیک با تولد در این کشور شهروند و تبعه‌ی این کشور محسوب می‌شوند. کانادا و ایالات متحده تنها کشورهای عضو «گروه هفت، G7» هستند که حق شهروندی و تابعیت را بر اساس محل تولد به فرد می‌دهند.


قوانین و شرایط تولد فرزند در کانادا

سفر به کانادا با هدف تولد فرزند در خاک این کشور غیر قانونی نیست. اطلاعات رسمی هم در این خصوص وجود ندارد. افرادی که برای تولد فرزندشان به کانادا سفر می‌کنند یا کسانی که به طور اتفاقی فرزندشان در کانادا به دنیا آمده، پس از تولد با نوزادشان به کشور خود برمی‌گردند و وقتی کودک بزرگ شد، خودش برای زندگی به کانادا برمی‌گردد چون حق کار، تحصیل و اقامت کانادا را دارد.

با این حال، کودک متولد کانادا هرگز نمی‌تواند حق زندگی در کانادا را برای والدینش به ارمغان بیاورد، چون مقوله‌ی اسپانسرشیپ والدین دارد به شدت محدود می‌شود. البته این موضوع برای افرادی که قصدشان از سفر به کانادا تولد فرزندشان است خیلی موضوع مهمی نیست، اما برای کسانی که در کانادا باردار می‌شوند، این یکی از نگرانی‌های اصلی است.

اگر به دنبال اخذ اقامت دائم کانادا هستید و شرایط تولد فرند در کانادا را ندارید نگران نباشید شما می توانیدبا توجه به میزان تحصیلات و نوع تخصص و سرمایه از شرایط دیگری جهت مهاجرت به کانادا استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر به لینکگ های زیر مراجعه کنید.

مهاجرت به کانادا از طریق کار

مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه گذاری


فرزندم متولد کانادا است، من هم می‌توانم در کانادا بمانم؟

در اکثر موارد، اگر قبل از تولد فرزندتان اقامت دائم نداشته‌اید یا شهروند کانادا نبوده‌اید، حتی اگر فرزندتان در کانادا متولد شود، باید بعد از تولد او همراه نوزاد به کشور خودتان برگردید. اما اگر دوست دارید شهروند کانادا شوید، راه‌‌های قانونی وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌توانید به واسطه‌ی فرزند متولد کانادا، اقامت بگیرید:

  •  برای اقامت دائم اپلای کنید (درخواست اقامت دائم)
  • وقتی فرزند بالغتان شرایط لازم را پیدا کرد، اسپانسر شما شود.
برای درخواست اقامت دائم، باید پروسه‌ی اپلای مخصوص اقامت دائم را پیگیری کنید و بعد، در صورتی که شرایط لازم را داشتید می‌توانید درخواست شهروندی بدهید.

در صورتی که اقامت دائم ندارید ولی می‌خواهید مدتی کنار فرزندتان باشید:

  • می‌توانید اقامت موقت گیرید.
  • مهمان شوید.
  • به صورت دانشجویی یا کاری، در صورتی که شرایط را دارید، اقدام کنید.

فرزندتان وقتی بزرگ شود می‌تواند برای تحصیل، کار یا زندگی به کانادا برگردد، اما شما به عنوان والدینش هنوز هم محدودیت دارید، چون مقوله‌ی اسپانسر شدن فرزندتان در قبال شما نیاز به شرایط خیلی خاصی دارد.


هزینه زایمان در کانادا چقدر است؟

انتخاب بیمارستان و اولویت‌های مراجع می‌تواند هزینه‌های مربوط به تولد طبیعی و بستری شدن در بیمارستان را تغییر دهد. ما اطلاعات جامعی در خصوص بودجه‌بندی و تصمیم‌گیری به مراجع ارائه می‌کنیم و تصمیم و انتخاب را بر عهده‌ی خودش می‌گذاریم.


اسپانسرشیپ والدین

فرزندتان در سن ۱۸ سالگی می‌تواند اسپانسرشپ والدین یا پدربزرگ و مادربزرگش شود تا آن‌ها هم به کانادا بیایند. برای این که فردی بتواند اسپانسر شخصی شود باید در کانادا زندگی کند و این شرایط را داشته باشد:

  • شهروند کانادا باشد.
  • به عنوان فرد بومی در قانون بومیان کانادا ثبت شده باشد.
  • اقامت دائم کانادا را داشته باشد.

سوپر ویزا کانادا

شما به عنوان اسپانسر والدین و پدربزرگ و مادربزرگ، برای این که اقامت دائم کانادا را بگیرند، باید:

  • آن‌ها را از نظر مالی ساپورت کنید.
  • مطمئن شوید که نیاز به کمک اجتماعی از جانب دولت ندارند.
  • خودتان باید نیازهای ضروری والدین و پدرپزرگ و مادربزرگ را تامین کنید.

هشت گام برای اسپانسر والدین بودن

  1. ببینید آیا واجد شرایط هستید یا نه.
    اول ببینید شرایط اسپانسر شدن را دارید یا نه. اگر در کِبِک زندگی می‌کنید، باید شرایط مربوط به اسپانسر بودن آنجا را داشته باشید.
  2.  به دولت اطلاع دهید.
    باید با ارسال فرم مربوط به علاقه به اسپانسری به صورت آنلاین به دولت اطلاع دهید که می‌خواهید اسپانسر والدین شوید. اگر مهلت مربوط به این کار تمام شده بود، می‌توانید درخواست سوپر ویزا کنید (ویزایی که ده سال اعتبار دارد).
  3.  انتخاب اسپانسرشیپ بالقوه
    دولت همه‌ی درخواست‌ها را بررسی، و درخواست‌های تکراری را حذف می‌کند. بعد، به طور تصادفی اسپانسرهایی را انتخاب می‌کند و از آن‌ها دعوت می‌کند درخواست اسپانسرشیپ را تکمیل کنند.
  4. پیگیر انتخاب خود باشید.
    دولت بعد از انتخاب تصادفی افراد به عنوان اسپانسر، برای آن‌ها ایمیل تایید و دعوتنامه می‌فرستد. حتی شماره تایید انتخابی را هم در وبسایت خود اعلام می‌کند. هرکسی که فرم اعلام علاقمندی به اسپانسرشیپ را پر کرده، یک شماره تایید دارد.
  5. دعوت برای اپلای
    اگر برای اپلای دعوت شدید، باید در یک محدوده‌ی زمانی خاص بیش از ده فرم را به عنوان بخشی از فرآیند اپلای تکمیل کنید. در صورتی که مهلت را از دست دادید باید تا سال بعد صبر کنید.
  6. زمان فرآیند را چک کنید.
    با استفاده از ابزار آنلاین زمان پردازش مهاجرت به کانادا و تابعیت کانادا، پیگیری کنید تا متوجه شوید بررسی درخواست شما برای اسپانسرشیپ والدین چقدر طول می‌کشد.
  7. بعد از اپلای
    با مراجعه به صفحه‌ی «بعد از اپلای» وبسایت دولت، می‌توانید بفهمید بعد از اپلای و درخواست شما به عنوان اسپانسرشیپ، چه اتفاقی می‌افتد.
  8. آمادگی برای ورود خانواده
    با مراجعه به آدرس Settlement.org ببینید برای ورود اعضای خانواده چه آمادگی نیاز است؟


سوالات رایج در مورد تولد فرزند در کانادا

در این قسمت به سوالات شما در مورد تولد فرزند در کانادا پاسخ می دهیم.

آیا یک مهمان می‌تواند در کانادا زایمان کند؟

مانند دیگر اتباع خارجی که دارای تابعیت کانادا نیستند، کودکان متولد شده در کانادا از افراد خارجی که اصالتاً کانادایی نیستند و آن‌جا به دنیا نیامده‌اند و اجازه‌ی اقامتشان تمام شده، در نهایت می توانند طبق مقررات مربوط به قانون مهاجرت و حمایت از پناهندگی و بر اساس الزامات اقامت مندرج در بخش ۵ قانون شهروندی، شهروند کانادا شوند.

آیا ممکن است ویزای زنی که تمایل دارد برای به دنیا آوردن فرزندش در خاک کانادا وارد این کشور شود، رد شود؟

خیر. در قانون شهروندی، پناهندگی و مهاجرت کانادا به طور واضح آمده است که فرآیند ارزیابی متقاضی ویزای کانادا، در صورتی که فردی باردار است، باید فقط مبتنی بر درآمد متقاضی، فاکتورهای مربوط به شایستگی و محل کار فرد در کشور مبدا باشد.

آیا پدر نوزاد اجازه دارد بعد از تولد به ملاقات نوزادش برود؟

بله. پدر و هر یک از بستگان می‌توانند برای ملاقات مادر و نوزاد به بیمارستان بروند.

آیا نوزادی که در کانادا متولد شده می‌تواند اقامت دائم یا شهروندی کانادا را داشته باشد؟

بله. هر نوزادی که در کانادا متولد شود شهروند کانادا محسوب می‌شود، حتی اگر والدینش هر دو خارجی باشند.

دکتر مرجان آتشی گلستان وکیل مهاجرت به کانادا در تورنتو

 موسسه حقوقی ایران اپلو

۲+

موسسه حقوقی اَپلو | مهاجرت به کانادا | اخذ اقامت کانادا | اخذ پاسپورت کانادا

آدرس: تهران | خیابان نیاوران | خیابان مقدسی (مژده) | پلاک ۶۴ | طبقه سوم | واحد ۸
شماره تماس: ۲۲۷۰۲۷۵۳-۰۲۱

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

سوال خود را در اینجا ثبت کنید و از سیستم کد رهگیری دریافت نمائید. پاسخ شما حداکثر تا بزودی اطلاع داده خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۲۱ آبان ۹۸( 2 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    در مورد گرفتن ویزای توریستی (زایمان فرزند)روشی وجود دارد که همسر بتواند با تاخیری چند روزه و از طریق دعوتنامه ثانویه اقدام کند یا خیر؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر مرجان گلستان سه شنبه ۲۱ آبان ۹۸( 2 روز پیش)
      سلام، بله اگر شرايط اخذ ويزاي توريستي را داشته باشند، مي توانند اقدام كنند.
       
       
  • تصویر کاربر سحر یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. من 29 سالمه و قبلا هم به اروپا سفر کردم و ویزای شینگن تو پاسپورتم خورده. می خواستم راجب ویزای کانادا هم اقدام کنم و به راهنمایی و کمک شما احتیاج دارم. ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر مرجان گلستان یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 2 ماه پیش)
      براي اخذ ويزاي توربستي صرفا داشتن ويزاي شنگن ملاك نيست و فاكتورهاي ديگري هم دخيل است ولي داشتن ويزاي شنگن مي تواند شانس ويزا شدن را افزايش دهد. لطفا فرم ارزيابي را تكميل كنيد تا شرايط شما بررسي شود.
       
       
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر
فرم ارزیابی مهاجرت صفحه اینستاگرام